VMAStarshoe

Beste Caroline,

Wat een leuk initiatief van u en uw collega. Starshoe zet zich graag in voor goede doelen. Wij zouden u dan ook graag wat beter leren kennen en meer leren over je plannen. Daarom nodig ik u en uw collega graag uit om eens langs te komen in onze winkel. We kunnen dan direct jullie huidige schoen analyseren. Starshoe heeft veel ervaring met wandelaars en wandelschoenen. Ook hebben we al meerdere mensen geholpen die delen van de Camino hebben gelopen.

Graag tot snel!

Met sportieve groet,

Ronald Postma

leuke reactie

Hallo Caroline,

Ik kwam bij toeval op jouw website te recht

Daar ik na een zevental jaren de Camino Frances verzorgd te hebben en hem in 2011 zelf geheel gewandeld hebt.

Zocht ik naar een nieuw traject, die ik in 2017 wil gaan doen en dat Porto naar Santiago de Compostela.

Zou ik van jullie tocht de verslagen mogen opnemen op mijn website.

Graag zou ik ook een aantal foto’s van de etappe willen overnemen als dat mag.

Zijn de etappe indelingen die jullie hebben staan zelf gemaakt of is het door een organisatie gemaakt.

Natuurlijk wil ik jullie ook steunen in jullie tocht met een donatie, maar ook door het delen van jullie verslagen op al mijn mogelijkheden.

Ik ben een verwoed wandelaar en mijn hobby is uit de hand gelopen door het organiseren van wandeltochten met mijn wandelvrienden.

Liefst 70% van mijn meereizende wandelaars zijn al meerdere malen met mij op reis geweest.

Met vriendelijke groeten

M.H.Tromp 

welzijns evaluatie

En vandaag zijn we dan voor de welzijns evaluatie geweest. Bij beiden kan nog wel een en ander verbeteren wat voor mij geld is dat mijn voedingspatroon drastisch moet veranderen. Daar gaat Remco met herbalife producten me bij coachen. Voor mij nu nog als belangrijkste doel verder afvallen door gezonde hoeveelheden te eten. Ik ben voornamelijk iemand die het liefst niet eet enhet ontbijt zo wie zo al overslaat en alleen lunch als ik een avond dienst heb. Savonds eet ik dan wel warm maar als ik vrij ben wil ik dat soms ook wel eens vergeten. Dus moet ik daar echt mee gaan beginnen om al voor de tocht wat meer balans te brengen in mijn eet patroon. Volgende week ga ik in ieder geval drie dagen op proef beginnen. En daar heb ik nu al de zenuwen van bang dat ik aankom.....🤔

sportdrank gesponsord!!

Hoi Remco,

Met water blijf ik moeie benen houden en moe in mijn hoofd met de sportdrank knap ik gewoon helemaal op dus het is idd het succes wat ik beschrijf. En idd heb een aardige uitdaging gehad en merk dat ik weer flink moet bouwen. Leuk wil je wel helpen met de welzijnsevaluatie. Ik kan de meeste maandagen rond 12 uur wel.

Al weet ik al dat mijn eet patroon dramatisch slecht is met onregelmatig werk.  Als je het leuk vindt en kan gebruiken in je leren wil ik Gerda ook wel vragen om mee te doen.

Maar heb aan jou nog wel een andere vraag ook. Hoe zou je het vinden om voor Gerda en mij de sportdrank te sponsoren. Van de centjes die ik dan overhoudt wil ik die niet voor mezelf houden maar daar doe ik dan weer een leuk uitstapje met de bewoners van.

Laat maar eens horen wat je ervan vindt.

Groetjes Caroline

Hoi Caroline,

Gaaf om te lezen wat je hebt ervaren, top!

Ik heb het er met Janine over gehad en wij zouden jullie graag tijdens de tocht willen sponsoren met de CR7. Uiteraard kunnen we daar wel wat leuks voor bedenken hoe we elkaar kunnen helpen met een stukje promotie :)!

Leuk! Zouden jij en Gerda ergens deze week overdag kunnen voor een welzijnsevaluatie? Het zal ongeveer 1,5u duren.

Groetjes Remco

pvda

Beste Caroline,

Bedankt voor jouw bericht aan Hans Spekman. Helaas kan Hans vanwege zijn drukke programma en de vele berichten niet op alle e-mails een persoonlijke reactie geven. Om deze reden beantwoordt één van zijn medewerkers jouw e-mail.

Wij vinden het een erg leuk initiatief. Wij kunnen helaas niet sponsoren. Wij willen graag op de mogelijkheid wijzen om de link van jullie website te delen via een Facebook-groep van de PvdA. Kijk bijvoorbeeld op de pagina PvdA vrijwilligers.

Wij wensen jullie veel succes met de actie en de loop.

Met vriendelijke groet,

Mede namens Hans,

Marcel van Lenthe

PvdA Partijbureau

health4you na het uittesten van de sportdrank

Hoi Caroline,

Klinkt als een positief bericht! Leuk! Wat was voor jouw gevoel precies het succes dat je beschrijft in de mail? Heb je verschil ervaren tussen het aanvullen tijdens het lopen met water of een sportdrank?

Ik heb de site zeker bekeken, bijzonder om nog meer te lezen over het verhaal achter de persoon wie jij bent. Begin van de maand heb je zoals ik kan lezen een aardige uitdaging gehad!

In het kader, 'iets voor elkaar betekenen' denk ik dat dat zeker kan. Tijdens mijn opleidingen heb ik nooit kennis op gedaan over voeding en heb ik daar ook nooit echt coaching in gehad. Dit is een van de redenen dat ik nu als Lifestyle Coach aan de slag ben gegaan om mensen te helpen. De waarde van voeding is vaak onderschat, zeker bij sporters. Ik zou daarom graag, als je daar voor open staat, een welzijnsevaluatie/fitcheck met jou doen. Dit kan jou een stukje bewustwording over jou lichaam en eetpatroon geven wat wellicht kan helpen in de voorbereidingen naar en tijdens het lopen van de tocht. Dit is geheel vrijblijvend en vraagt een uur van jouw tijd. Zou je dit leuk/waardevol vinden?

Groetjes Remco

d66

Geachte mevrouw Kreuning,

 

Uw e-mail aan D66 is in goede orde ontvangen. Het is belangrijk voor ons om te weten met welke ideeën, problemen en vragen mensen in Nederland te maken hebben. Wij zijn blij met het vertrouwen dat u in D66 stelt door ons hierover te benaderen. Wat goed om te horen dat u ambassadeur bent en heel erg goed dat u de wandeling gaat maken voor het goede doel.  

Ik heb uw mail rondgestuurd binnen de fractie zodat eventuele donaties aan u kunnen worden gedaan. Enorm veel succes met het geld ophalen, ik hoop dat u een mooi bedrag binnen haalt.

 

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om ons dit te mailen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Daniëlle Brouwer

fam. van der Poll

Beste Caroline,

Via Elles Vooijs mocht ik je oproep ontvangen.

OK…. Ik sponsor mee….

(wij = mijn vrouw en ik fietsten van hier naar Santiago)

(op die ervaring teren we nog en hebben gevoel voor jullie goede doel)

Wel één voorwaarde……… voortaan schrijven: Santiago de Compostella hoor!

CompOstella (zoals COMPOST) (klopt, want het gaat over de begraafplaats van Jacobus de Meerdere)

Met vriendelijke groeten,

Jan van der Poll

nurse station

Beste Caroline,

 

Ik zag jouw berichtje op het forum dat jij en een collega een stuk naar Santiago gaan lopen voor het goede doel. Wat een mooi plan! Ik wil daarover graag een kort nieuwsberichtje maken op NurseStation.nl. Vind je het leuk om daaraan mee te werken door een aantal vragen te beantwoorden?

Ik ben dan vooral ook benieuwd naar jullie motivatie en waarom verwenzorg zo belangrijk is voor de bewoners.

 

De vragen zou ik per mail kunnen stellen of ik kan ze telefonisch aan je voorleggen.

 

Ik hoor graag of je hieraan mee wilt werken.

 

Bij voorbaat hartelijk dank voor je reactie!

 

Vriendelijke groeten,

 

Hilde Leenmans

communitymanager NurseStation

 

En dit is het geworden!

Caroline loopt naar Santiago voor het goede doel

3 december 0 reacties 

Delen:

Psychiatrisch verpleegkundige Caroline heeft voor 2016 een bijzonder plan. Ze gaat samen met een collega naar Santiago de Compostella lopen met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor verwenzorg voor de chronisch psychiatrische patiënten in hu instelling. Is dat dan nodig? ‘Ja, dat is hard nodig,’ zegt Caroline. 

Verwenzorg

Caroline is naast verpleegkundige ook ambassadeur van de verwenzorg binnen de divisie Wonen van een GGZ-instelling. Met verwenzorg wordt de zorg bedoeld aan langdurig zieken die de kwaliteit van leven verbetert. Het gaat dan niet om medische zorg, maar om de zorg die het leven van patiënten weer wat menselijker en warmer maakt. Bijvoorbeeld door persoonlijke aandacht te geven, maar ook door activiteiten te ondernemen en er op uit te gaan.

Rookkamer

Caroline: “Ik werk al bijna 30 jaar in de zorg en 11 jaar geleden heb ik mijn hart verloren aan de chronisch psychiatrische patiënt. Wat ik zag, was dat de bewoners hele dagen op de bank in de rookkamer zaten en hun leven sleten binnen de muren van de instelling. Er was weinig tijd voor iets extra´s. Als je niets leuks in het vooruitzicht hebt, is het leven helemaal zo kleurloos. Maar onze bewoners hebben ook recht op leuke en plezierige dingen.”
Als ambassadeur van de verwenzorg maakt Caroline zich nu sterk voor die leuke dingen. Zoals een jaarlijkse zeiltochtje, een gezellig etentje, een optreden van Willeke Alberti. Caroline brengt de wensen van bewoners in kaart, organiseert activiteiten en stimuleert collega’s en bewoners om mee te doen.

Minder medicatie

“De activiteiten zijn niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk omdat meer bewoners de maatschappij in moeten. Het hoort bij herstelgericht werken. Bewoners komen weer in de samenleving en ontmoeten mensen buiten de muren van de instelling. En ze ontdekken de basale dingen die voor ons vaak zo doodnormaal zijn. Ik vind het nog altijd bijzonder dat een etentje in een restaurant zoveel blijheid kan veroorzaken bij bewoners. Dat ze zo intens gelukkig kunnen worden van een uitstapje en het daar nog heel erg lang over hebben. Op dagen dat bewoners erop uit gaan is ook te merken dat ze minder medicatie gebruiken. Ze zijn even niet met hun ziekte bezig en genieten gewoon.”

Santiago

Bij het organiseren van activiteiten hoort ook het zoeken naar financiële middelen. Want er is geen budget. Bewoners betalen zoveel mogelijk mee aan de activiteiten en Caroline zoekt sponsors en bedrijven die iets willen bijdragen. “Maar in tijden van crisis en bezuinigingen is het niet gemakkelijk om sponsors te vinden,” vertelt Caroline. “Potjes raken leeg en er komt een dag dat de mogelijkheden meer en meer beperkt raken. Daarom ga ik de tocht Porto – Santiago de Compostella lopen om zo het potje weer te vullen zodat we hopelijk weer een poosje vooruit kunnen.”

Zelf ziek

De wens om de bekende pelgrimstocht naar Santiago te lopen had Caroline al heel lang. Tijdens een periode van ziekte zette zij de wens om in een plan. “Vorig jaar ben ik ernstig ziek geweest en was ik twee maanden uitgeschakeld na een ernstige astma aanval. Tijdens die ziekteperiode ben ik weer gaan oefenen met wandelen, want ik ben een groot liefhebber van langere afstanden wandelen en mijn conditie was totaal verdwenen. Ik wilde al heel lang de tocht naar Santiago lopen, maar dacht dat het niet goed te combineren was met mijn werk. Toen ik het uit ging zoeken, kwam ik erachter dat het wel mogelijk was om een deel van de afstand te lopen. Nu ga ik samen met mijn collega Gerda de route lopen vanaf de Portugese stad Porto naar het Spaanse Santiago de Compostella, zo’n 240 kilometer.” 

Elke euro is er één

“We willen daarmee zoveel mogelijk geld ophalen. Ik schrijf iedereen aan, van zorgverzekeraar tot politiek. Of mensen wat willen geven en hoeveel, is aan hen. Ik kan in niemands portemonnee kijken, maar ik zeg altijd: ‘elke euro is er één’. Laat mensen geven vanuit hun hart omdat ze het graag willen, hoe klein misschien ook. Elke cent gaat direct naar de bewoners in de vorm van activiteiten en wensen die in vervulling komen. Elke cent wordt omgezet in een geluksmoment. Daarvoor heb ik in samenwerking met ZonMw een aparte verwenzorg-rekening opengesteld. De reis, de materialen en al het andere dat wij nodig hebben voor de tocht bekostigen wij tot de laatste cent zelf. Al het geld gaat simpelweg naar onze bewoners.” 

Boodschap

Op de vraag of Caroline nog iets mee wil geven aan andere verpleegkundigen, zegt ze: “We zijn in de verpleging steeds meer bezig met administratief werk. De zorg is enorm verzakelijkt. Alles moet in kadertjes en lijntjes. Dat is goed, maar laten we niet vergeten dat er naast al die administratie ook nog een bewoner staat die net als elk mens graag plezier maakt en er een keer op uit wil. Verpleegkundige is het mooiste beroep wat er bestaat, maar wij moeten leren om buiten de reguliere kaders te gaan denken. Verwenzorg is soms een beetje rebels. Je loopt tegen weerstanden op van mensen die het niet snappen. Dan is het de kunst om door te gaan. Het maakt je beroep zoveel mooier en als mens zoveel rijker.” 

Wil jij Caroline sponsoren? 
Wil jij Caroline en Gerda sponsoren of heb je tips voor hen? Op hun website vind je alle informatie en updates: http://santiagodecompastela.simplesite.com/421011616

sp

Beste Caroline,

Dank voor uw reactie en excuses voor mijn late antwoord. Wat een prachtig initiatief! Als SP vinden we dat zo'n initiatief eigenlijk niet nodig zou moeten zijn: de zorg moet goed zijn voor iedereen, en dat betekent ook dat er ruimte moet zijn voor de goede dingen in het leven. Dat is geen luxe, maar broodnodige beschaving. 

Ik heb jullie initiatief onder de aandacht gebracht van onze mensen bij de Tweede Kamerfractie. Ik wens jullie heel veel succes met deze tocht!

Met vriendelijke groet,

Manja Smits
Campagneteam 'Er is genoeg voor iedereen'

Philips

Geachte mevrouw Kreuning,


Hartelijk dank voor uw e-mail aan Philips Support, betreffende uw website over 'Lopen voor de verwenzorg'.

Verwenzorg is een prachting initiatief en uw inzet om hiervoor sponsering te zoeken zorgt ervoor dat mooie ideeën ook daadwerkelijk in daden omgezet kunnen worden.

Zoals u zelf al aangeeft kan er op alle manieren iets gedaan worden.

Daarom heb ik uw e-mail doorgezet naar onze Marketing Afdeling.

Mochten zij interesse hebben in het steunen van dit initiatief, dan zullen zij u contacteren.

Ik hoop dat u veel sponsering vindt om de verwenzorg mooi vorm te geven.


Ik wens u een fijne dag.


Met vriendelijke groet,Bibian
Philips Benelux

en we hebben gewonnen!!!!!

Uw doel heeft gewonnen

Beste mevrouw kreuning,

Nogmaals hartelijk dank voor de aanmelding van Verwenzorg voor Stichting Specsavers Steunt. De stemronde voor de spaarronde 2016 is ten einde en Verwenzorg behoort tot de winnaars. Gefeliciteerd!

Start spaarronde
Vanaf 1 januari 2016 gaat Specsavers Den Haag Leyweg, waarvoor u zich heeft ingeschreven, een jaar lang sparen voor Verwenzorg. Daarnaast spaart de winkel ook voor een landelijke doel. We maken in januari 2016 bekend welk doel dat is. Voor elk verkocht montuur of hoortoestel doneert de winkel een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt. De spaarronde loopt tot en met 31 december 2016. Pas in 2017 is de opbrengst voor Verwenzorg bekend. Het is helaas niet mogelijk om tussentijds donaties te doen.

Persbericht
In de loop van het jaar versturen wij regelmatig nieuwbrieven om u op de hoogte te houden van alle activiteiten. Ook informeren wij de lokale media om aandacht te vragen voor het goede werk van uw doel en de steun van Specsavers Den Haag Leyweg*. Op 10 december sturen wij een persbericht uit naar de lokale media waarin wij bekendmaken dat Specsavers Den Haag Leyweg voor uw doel gaat sparen. Wij willen hierin onderstaande quote van u opnemen. Wanneer u hier niet mee instemt vragen wij u om dit vóór woensdag 9 december 12.00 uur aan ons te laten weten via nl.stichtingspecsaverssteunt@specsavers.com.

Quote
“We zijn ontzettend blij met de financiële steun van Specsavers Den Haag Leyweg. We vinden het heel bijzonder dat er zo veel mensen op ons hebben gestemd. Dat is een extra aanmoediging om ons ook in het komende jaar met veel enthousiasme in te zetten voor [doelgroep] in [plaatsnaam]. De donatie van Specsavers is uiteraard heel erg welkom en we zullen hiervoor een heel goede bestemming vinden”, zegt Caroline kreuning van Verwenzorg.

Vragen?
Het contact tussen Stichting Specsavers Steunt en uw doel loopt via Specsavers Den Haag Leyweg. Heeft u vragen of ideeën die u wilt delen of wilt u kennismaken met de winkel, dan kunt u contact opnemen met de stichtingambassadeur in de winkel.

Met vriendelijke groet,

Stichting Specsavers Steunt

yess!!!!!!!!!!!!!!!

Geachte Mevrouw Kreuning,

De commissie VKB, een activiteit van de Vincentiusvereniging 's-Gravenhage, heeft besloten uw activiteit "Verwenzorg" t.b.v. de woonafdeling voor chronisch psychiatrisch zieken in Den Haag bij Parnassia een gift te doen van Euro 1.000,-.

In bijgaande uitnodiging leest u verdere bijzonderheden.

Graag tot 18 mei a.s. en alvast veel succes met het lopen van Porto naar Santiago de Compostela op 20 mei.

Met vriendelijke groet,

Mw. Ellen Ohlsen

vz cie VKB

Opmerkingen

Wout Joling

21.05.2016 14:10

Heerlijk verhaal van de aankomst in Porto. Klinkt al helemaal Portugees wat jullie meemaken. Zet m op. Reuze veel succes. Groetjes, Wout

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina